Recepten

Gerookte zalm op een lauwwarm mini-croissantje met dillesaus

Ingrediënten:

1oo gram Kaal's gerookte zalm

2 mini roomboter afbak croissants

1 dl witte wijn

1 dl visbouillon

3 dl melk

20 gram boter

25 gram bloem

1 theelepel mosterd, zout

1 bosje verse dille

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160ºC Maak van boter en bloem een blanke roux. Was de verse dille maak deze droog en hak het fijn.De witte wijn in een pan doen, en aan de kook brengen en daarna 3 minuten laten indampen, de melk en de visbouillon erbij doen. Als alles aan de kook is de roux toevoegen. Al roerend dit aan de kook brengen. Als laatste een likje mosterd, de dille en het zout toevoegen. Laar de saus hierna op laag vuur warm staan.

 

Bak de croissants volgens de bakinstructie af en snij ze half door. Snij ze half door en beleg ze met de Kaal's gerookte zalm. Zet de croissants hierna maximaal één minuut terug in de oven om de zalm lauw warm te laten worden. Laat de zalm niet verkleuren of gaar worden.

 

Pak voorverwarmde borden, leg hierop twee croissantjes met Kaal's gerookte zalm en drappeer de dillesaus eromheen.

 

 

 Gevulde soesjes met gerookte zalm

 

Ingrediënten (20 stuks):

100g boter

100g bloem

zout

3 eieren (medium)

100ml melk

100ml water

peper uit de molen

100g gerookte zalmsnippers

100g verse roomkaas

2 eetlepels melk

Bereidingswijze:

Hak voor de vulling de Kaal’s gerookte zalm fijn. Voeg de verse roomkaas en de eetlepels melk toe, tot een gladde massa ontstaat. Breng de vulling op smaak met peper uit de molen. Zet koel weg, bijvoorbeeld tot de volgende dag. De vulling moet kort voor de verwerking op kamertemperatuur zijn om het vullen te vergemakkelijken.

 

Voor de soezen; zeef eerst de bloem. Breng voor het deeg 100ml water en 100ml melk samen aan de kook met een mespunt zout en de boter. Roer de gezeefde bloem er doorheen. Blijf roeren tot het deeg als een bal van de pan loslaat. Neem de pan van het vuur en werk de eieren één voor één door het deeg.Verwerk het deeg zo snel mogelijk en breng het deeg als het soepel is over in een spuitzak. Spuit twintig gelijke bolletjes op het bakpapier.

 

Laat de soesjes in een op 225ºC voorverwarmde oven in krap 10 minuten gaar worden. Uit de oven nemen, af laten koelen en snij hierna het bovenste ‘kapje’ van het soesje af. Vul de soesjes met een lepel of spuitzak met de vulling. Zet de ‘kapjes’weer op de soesjes en serveer het gerecht.